Ózongenerátoros fertőtlenítés

A korona vírus világjárvány elleni küzdelemben fontos szerepet kapott a folyamatos fertőtlenítés úgy a felületeken, mint a levegőben. Fertőtlenítő takarítás többféle módon is végezhetünk, csak felületi fertőtlenítéssel vagy légtér fertőtlenítésével együtt, de vannak olyan eljárások, amelyek a belsőbb rétegekbe is behatolnak: felületfertőtlenítő tisztítószerekkel a kívánt felületeket megtisztítjuk (behatási idő szigorú betartásával!)

– ózongenerátor használatával
– hideg-/meleg ködképző géppel

Ózongenerátoros fertőtlenítés

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítőszer a világon, kb. 3000-szer hatékonyabb a fertőtlenítő hatása a klórénál. Gáz halmazállapota miatt gyakorlatilag bárhova eljut a kezelt területen. Az ózon három darab oxigénatomból áll, szemben a hétköznapi belélegzett oxigénnel, ami csak kettőből. Ha egy ózonmolekula kapcsolatba lép egy vírussal, baktériummal, gombával, penésszel, spórával, egyszerűen megsemmisíti azt.

A kellemetlen szagok megszűnnek

Legyen az akár dohos szag vagy cigarettafüst szaga. Bármilyen általános kellemetlen szagot megszüntet. Az ózon gáz képes a kárpitok belsejébe is behatolni, így akár ágyak, kanapék szagtalananítására is használható. Fák pórusaiba is behatol, így a szekrények dohos szagával is elbánik.

Egészségügyi előnyök

Az egészségügyi intézmények a lehető legtöbbet megtesznek a tökéletes higiéniáért, különböző vegyszerekkel. Örök harcot jelent ez a vírusokkal, baktériumokkal, különböző gombákkal szemben, amely iszonyatos módon megterheli a költségvetést. Emellett a legnagyobb probléma pedig az, hogy egyre több kórokozó válik rezisztensé a fertőtlenítő szerekkel szemben. Egy asztma vagy egy légúti megbetegedés esetén pedig kifejezetten megterhelő egy legyengült szervezetnek egy vegyszeres takarítás. Folyamatos fejlődésre van szükség, így elkerülhetetlen az új módszerek bevezetése. A vírusos időszakban különösen, de akár egy hosszas betegség után a legyengült immunrendszer miatt nem hiányoznak otthon a levegőben lévő, illetve a felületeken megtapadó baktériumok, vírusok, penészgombák! A klíma rendszeres higiéniai tisztítása, fertőtlenítése is elkerülhetetlen, hiszen pl. a legionella súlyos légúti megbetegedéseket okozhat.

Az ózongenerátoros készülék használata

A készülék használata nem bonyolult, nem igényel semmiféle szakértelmet. Csupán néhány biztonsági előírást kell betartanunk. Például gondoskodni kell róla, hogy a kezelés ideje alatt, valamint az azt követő 30 percben élőlény ne tartózkodhasson a kezelt területen. Ezután a terület újra használatba vehető. Az ózon gáz ugyanis annyira instabil molekula, hogy a készülék kikapcsolása után 30 perccel már lecsökken az ózonkoncentráció a biztonságos egészségügyi határérték alá. Az ózongenerátorok ózon termelési elve gyakorlatilag azonos a villámlás során keletkezett ózon folyamatával, az úgynevezett koronakisülés (más néven csendes kisülés) segítségével hozzák létre a gázt. A legtöbb esetben 30-90 perc is elegendő a kívánt hatás eléréséhez. Ha ez nem lenne elég, a készüléket akár 120 percig is folyamatosan használhatjuk. 120 perc használati idő után viszont 60 percig pihentetni kell!

Kérjen ingyenes ajánlatot!

Takarítandó helyiség / helyiségek adatai